Te koop

Monday, June 17, 2024

De camping

Het grootste deel van onze vakantie verbleven we op camping Les Pins d'Ucel.
We hadden deze camping van tevoren niet speciaal uitgezocht, maar kwamen er bij toeval terecht.


In principe wilden we ergens tussen Privas en Aubenas een camping zoeken. Eentje was er al door ons afgekeurd en de volgende was dus in Ucel.
Ik heb nog een week lang mijn hoofd zitten schudden over de weg die we naar die camping hebben afgelegd met de caravan achter de auto...
Ik was zó gespitst op de bordjes langs de weg, dat ik helemaal niet zag dat we door eng smalle straatjes gingen, onoverzichtelijke bochten namen en tenslotte ergens in de middle of nowhere terechtkwamen!


Slecht wegdek en soms heel smal; gelukkig passeerden er geen andere auto's met caravans...
En dat snapten we wel toen we de camping zagen.


De steile helling naar boven was geen kattenpis! Op de foto zie je het nog niet eens zo goed, maar de auto ging loeiend naar boven. 
En daar ontmoetten we al meteen de campingbaas en helaas, hij sprak geen Engels, maar begreep wel dat we een plekje zochten. Hij had er 3 voor een caravan, waarvan 2 wat kleinere onder de bomen en eentje op het laagste terras vlak bij de ingang; aan de andere kant van de wand hierboven op de foto dus...
En die werd het! Tjonge jonge, DH reed zachtjes achteruit en zo moesten we de helling af. Ik vond het doodeng; soms zaten we bijna vast want het wat hier en daar nog wat ongelijk ook door de stenen ondergrond.
De baas zegde toe dat we op de dag van vertrek hulp van hem konden krijgen door de caravan met de tractor naar boven te rijden. Nou, dat leek me ook wel nodig!


De pootjes werden gesteld en het luifeltje opgezet... Tijd voor een bakkie koffie!


De receptie van de camping zit helemaal bovenin en je moet daarvoor wel een paar trappen op.
In het weekend was de bar open en waren er snacks verkrijgbaar. We vonden het een heel gezellig plekje daarboven. 

Foto van internet


Het zwembad was nòg een stukje hoger!
DH heeft er een heel mooi filmpje van gemaakt, maar helaas is deze veel te groot om te kunnen gebruiken voor mijn blog. Je hebt er een prachtig zicht op de wijde omgeving.
Maar ik ontdekte ook de video op de website van de camping, dus wie wil... KLIK

We vonden het een hele leuke camping met veel sfeer, maar wat minder geschikt om met een caravan te komen vanwege de helling (en). Een kleine camper is dan geschikter.
Zoals je kunt zien zijn er ook chalets en stacaravans te huur en we merkten dat er een aantal vaste 'klanten' waren. 
Een prima camping, hele fijne service en vriendelijke eigenaar... 
Maar wel wat afgelegen van de buitenwereld; wij vonden dat niet erg!
Vanaf de camping loop je zo het bos in en bijna de hele dag hoorde je vogels zingen; wat moet je nog meer?
22 comments:

 1. Wat een avontuur om er te komen! Maar dan heb je ook wat!

  ReplyDelete
 2. Het is doorbijten om er te komen, maar het lijkt me eenmaal op je plek wel een mooie plaats toe. Genieten van de natuur om je heen. Wat wil een mens nog meer

  ReplyDelete
 3. Pffff, ik sta al doodsangsten uit als ik je verhaal lees!!! Maar heerlijk dat je zo kon genieten toch. Wij zij ooit op een camping in Cucuron, zuid Frankrijk geweest. le Moulin à vent, Daar werden de caravans ook met een tractor op de plek gezet. Maar wat een prachtige stille omgeving, toen tenminste, alweer 22 jaar geleden.

  ReplyDelete
 4. Een leuke camping, zo te zien. Maar wat een gedoe om er te komen. Ik ben benieuwd of jullie ook gezwommen hebben. Lijkt me heerlijk.

  ReplyDelete
 5. Even tanden op elkaar, maar wat een mooie plek heb je dan! Met zwembad !

  ReplyDelete
 6. Een avontuurlijk begin van jullie vakantie,maar je hield er een mooi rustig plekje aan over.Heb het ook niet zo op hoogtes en smalle straatjes of weggetjes in het buitenland en dan heb ik het niet eens over caravan achter auto.Wij huurden altijd auto om tijdens vakantie zoveel mogelijk van de omgeving en het binnenland te zien.Wanneer we verbleven op Madeira,Portugal,Spanje,Kreta,Thassos,Pilion,Italië waar het op veel plekken hoog ,woest en ruig is,daar zijn we vaker situaties tegengekomen waar ik het liefste uitgestapt was,manlief riep dan heel nuchter:alles komt goed en dat was ook altijd zo.
  Groetjes,Ger

  ReplyDelete
 7. Inderdaad een mooie plek en je hebt er genoten van alles wat er goed was.

  ReplyDelete
 8. Het is maar goed dat je niet echt om je heen keek toen jullie er naar toe reden! Maar wel de moeite waard zo te zien. Heerlijk als je vanaf de camping zo het bos in kan lopen!

  ReplyDelete
 9. Griebels, vooruit is al heel wat, maar achteruit???
  Gelukkig dat het er mooi en gezellig is, dat maakt alles weer goed, toch.

  ReplyDelete
 10. Soms is het maar goed dat je niet alles weet. Geen weetje waar je relaxed met de caravan langs rijdt. Zag je niet tegen de terugweg op? Mooie camping. Groet, Dientje

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jazeker... ik heb er de hele vakantie aan moeten denken...

   Delete
 11. Hey is in heel Europa anders dan andere jaren veel plezier

  ReplyDelete
 12. Lees een blogje terug dat je weer thuis bent😅oost west.......

  ReplyDelete
 13. Oei, dat was een spannende trip. Wel een heerlijk plekje zo te lezen. Het kost wat moeite, maar dan heb je wel wat ;-)

  ReplyDelete
 14. Een mooi plekje maar een hele toer om tegen die steile helling te komen.Je heb toch genoten en lekker rustig.

  ReplyDelete
 15. Even lastig om er te komen maar jullie hadden een prachtige plek. Rustig en in het groen.
  Wij bezochten verleden jaar nog oud Ucel, zie: https://heenenterugnaardeardeche.blogspot.com/2023/06/het-oude-maar-mooie-ucel.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik denk dat we daar ook geweest zijn... Ik zoek even je link op!

   Delete
 16. Jakkie Elizabeth, de weg er naartoe was niet eenvoudig en ook best wat angstaanjagend. NU zijn wij hier in het platte Nederland natuurlijk ook helemaal niets gewend. Maar met z'n grote caravan naar boven kruipen zou voor mij ook niets zijn. Maar uiteindelijk op de plek aangekomen was het wel een TOP plek met een prachtige omgeving. Mooi zwembad en wel een heel sfeervol terras waar van alles te nuttigen was. Wel heel fijn dat jullie hulp kregen bij vertrek en de caravan met de tractor veilig naar boven kwam. Een hele opluchting die wetenschap voor vertrek te hebben.

  ReplyDelete
 17. Fijn dat de camping goed is bevallen :) de rit er naar toe lijkt me behoorlijk spannend, je moet dan wel goed met een caravan achter de auto kunnen rijden, gelukkig kan je man dat. Mooie omgeving en een uitnodigend zwembad. Groetjes Anita

  ReplyDelete
 18. Oh, wat spannend! Het overkomt je,ineens is het er. Gelukkig wisten jullie het niet van te voren, dat zou anders een hoop stress hebben gegeven (of jullie waren hier niet naar toe gegaan). Maar het was de moeite waard, jullie hebben volgens mij heel erg genoten!
  Gelukkig wisten jullie meteen al dat jullie met de caravan geholpen zouden worden bij vertrek, daar hoefden jullie niet over te piekeren. Al had je nog wel zorgen om de terugweg, hopelijk is dat goed gegaan!

  ReplyDelete
 19. Dat ziet er mooi uit. Maar wel een avontuur om er te komen.
  Hier zullen jullie wel blijven, (of gebleven zijn) want steeds heen en weer rijden is geen optie.

  ReplyDelete