Te koop

Wednesday, August 16, 2023

Het boekje gaat verder ...

Ik moet zeggen dat ik de smaak aardig te pakken heb... En dan bedoel ik het werken in mijn.... nieuwe kleine boekje, wat ik vul met Art Journaling.

Als je eenmaal filmpjes gaat bekijken (waar ik eigenlijk nooit fan van was omdat ze me veel te lang duren), ga je van de één naar de ander. Ik merk al snel als het niks is, en dan hup ik naar iets anders.
Als er teveel gekletst en geshowd wordt, spoel ik een stukje door...
Maar ik kwam dus deze video van Bettina Fernandez tegen waarbij er eerst met watercolor/aquarelverf een ondergrond of achtergrond gemaakt werd. 



Daarna werd er gestart met Neurografisch tekenen en dat is helemaal niet moeilijk. De link legt het goed uit in Jip en Janneke taal...


Zo begon het dus...; ik volgde vooral met een dunne zwarte marker de lijnen van mijn ondergrond, maar je kunt ook zelf ronde vormen, figuren en lijnen tekenen. 
Het is echt een 'groei' werkstuk, en elke dag ging ik wel even zitten tekenen wat ook heerlijk rustgevend was. Intussen kun je heerlijk je gedachten laten gaan...


De blauwpaarse achtergrond sprak ook wel tot mijn verbeelding.


Ja, en wanneer is het dan 'af'? Voor mij was het op dit moment... Links wat zwaarder (voller&drukker) en rechts wat luchtiger en aflopend naar rechts beneden... Zo voelt het voor mij goed.



En dan heb je de smaak te pakken en stuit je weer op een volgend filmpje over neurographic art, en dat was deze van Gabrielle Anna Cormier. Ik zeg er gelijk bij dat ik natuurlijk niet kan tippen aan wat zij doet en maakt, maar op mijn eigen manier heb ik er weer van geleerd en lol aan beleefd.


Na de hele dunne vormen en lijnen ben ik nu bezig met een brushpen om de lijnen dikker te maken en de punten waarop ze elkaar raken af te ronden. Als je die rondingen dikker/groter maakt, ontstaat er een zwart omrand vlak wat je eventueel nog dichter kunt maken. 
Dit werkje ligt nu beneden op het bureau en van tijd tot tijd ga ik even zitten om er een kwartiertje aan verder te werken...



En denk je nu 'ik zou dat niet kunnen...' Dan kan ik je vertellen dat het echt niet moeilijk is en dat je het ook op wit of gekleurd effen papier kunt doen. Je hoeft ook niet te kunnen tekenen, gewoon wat rondjes maken en lijnen trekken. Probeer het anders maar eens even op een kladje! 
Ik gun iedereen deze heerlijke ontspanning!

22 comments:

  1. Prachtig die rondingen! Ja als je filmpjes gaat kijken rol je van de een in de ander. :)

    ReplyDelete
  2. 'Lekker tutten', zo noem ik dat. Het verschil is dat het bij jou dan meteen iets moois wordt en bij mij niet.

    ReplyDelete
  3. Nou, dat scheelt weer filmpjes kijken, want jij hebt het prima uitgelegd, haha.
    Het ziet er leuk uit, maar vooral ontspannend om te doen, dat straalt het uit. Veel tekenplezier!

    ReplyDelete
  4. Heel erg mooi en filmpje zijn leerzaam

    ReplyDelete
  5. Haha, héél herkenbaar.... filmpjes kijken en dan van het ene in het andere terecht te komen.
    Wat is dit nou toch weer leuk!!
    En wat leuk dat je het in je boekje doet, dan kan je er altijd nog eens in terug kijken en van genieten.
    Wij hebben nu WiFi op de camping, dus kan ik ook naar hartelust filmpjes kijken, maar ik heb ook nog een boek, de zon schijnt, Floor wil uit...... oh oh, ik word nog druk

    ReplyDelete
  6. Wat een leuke ideeën laat je weer zien, als ik tijd heb ga ik rustig de filmpjes bekijken en wie weet ga ik ook nog tekenen!

    ReplyDelete
  7. Ziet er prachtig uit. De eerste serie foto's, die komen me bekent voor.
    Ik heb dat jaren geleden ook heel veel gedaan.
    We deden dat met ecoline van een afstand laten druppelen op nat papier.
    Je krijgt dan spontaan allemaal vormen. Soms deden we daar grote zeezout korrels op, dat geeft een prachtig effect als het droog is.
    Daarna gingen we daar dan ook tekeningen in maken, want je ziet van alles in die vormen die zijn ontstaan.
    Net wat je zegt, iedereen kan het en de fantasie komt vanzelf op gang.

    ReplyDelete
  8. Wat een leuke technieken en prachtig effect. Dank je voor jouw heldere uitleg en de links

    ReplyDelete
  9. Knap werkje Elizabeth bij mij komt er nog niet van handwerken volgende week mag de spalk eraf en hoop dat ik weer wat zou mogen doen.en ga het horen van de arts.

    ReplyDelete
  10. Je weet wel wat ik van je werk vind: origineel en leuk. Dit is ook weer zo origineel.

    ReplyDelete
  11. Wat een leuke techniek. En mooie resultaten. Ik ga kijken naar dit filmpje. Ik blijf kijken naar die blauw / paarse, zie er veel in. Groet, Dientje

    ReplyDelete
  12. Moest lachen bij de opmerking van Bettie, heb hetzelfde probleem. Alhoewel, het voelt niet als probleem hoor.

    ReplyDelete
  13. wat een leuk resultaat. Het werkt inspirerend.

    ReplyDelete
  14. Fijn dat je er zoveel plezier aan beleefd en je in je hoofd even met iets anders bezig bent.
    Dat is ook belangrijk.
    Gr. Marga

    ReplyDelete
  15. Heel mooi om te zien en zo leuk dat je er zoveel plezier in hebt!

    ReplyDelete
  16. Je hebt echt de smaak te pakken, leuk toch :)
    Handig dat je er ook een kwartiertje voor kunt gaan zitten en een leuke afwisseling.
    Groetjes Juffrouw Ooievaar

    ReplyDelete
  17. Leuk om op deze verschillende manieren zulke mooie en bijzondere resultaten te krijgen.

    ReplyDelete
  18. Wat een leuke manier om te werken, ook het bloemen maken van je vorige blog, super. Wat een geweldige ideeën allemaal.

    ReplyDelete
  19. Mooi gedaan! Neurograpic Art zit ik ook al een poosje met een scheef oog naar te kijken, daar wil ik me komende winter eens voor zetten. Je schreef op mijn blog dat je maar weinig NL bloggers kent die dezelfde interesses hebben. Ik volg zelf voornamelijk mensen op YouTube en daar kom je natuurlijk alles (maar dan ook echt alles) tegen.
    Heerlijk hè, veel hobby's hebben!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, ik houd ook van die variatie in hobby's... Dat houdt je fris. Ja, You Tube is een geweldige bron van ideeën, maar ik ben niet altijd zo'n fan van filmpjes (veel gepraat enzo). Op Instagram volg ik ook mensen met dezelfde interesses.'
      Maar bloggen/bloggers in het Nederlands vind ik het allerleukst!

      Delete
    2. Ik kijk die YT filmpjes met een half oog tijdens de strijk, de afwas, etc. En als ik met een niet te ingewikkeld hobbyproject bezig ben aan tafel staat m'n laptop met een filmpje schuin voor me. De filmpjes waarvan ik denk: dat wil ik ook eens uitproberen zet ik op Pinterest zodat ik ze makkelijk terug vind. Blogs volgde ik vroeger wel veel, maar die kan ik niet lezen en tegelijkertijd wat doen. Op Instagram volg ik ook behoorlijk wat creatievelingen (en #fodderschool bv, heel handig die hashtags :) )

      Delete
  20. Ja, die filmpjes zijn mij ook vaak te lang. Maar dit lijkt me wel heel leuk om te doen. Vooral de paarse versie vind ik erg mooi.

    ReplyDelete