Te koop

Tuesday, June 27, 2023

Even de klad erin ...

Ja, opeens was het even gedaan met bloggen! Hoe het nu kwam weet ik eigenlijk niet, maar ik had er geen zin meer in. Geen zin om zelf te schrijven en aanvankelijk ook geen zin om andere blogs te lezen...
Ook Instagram liet ik bijna links liggen. En eerlijk gezegd beviel het me prima.

Maar ja, ik wist ook wel dat de zin in schrijven & bloggen terug zou komen. Dingen hebben soms even tijd nodig. En kijk..., nu is het zo ver!

Waar ik nu wel even spijt van heb, is dat ik het groeiproces van 'mijn mini makkelijke moestuin' niet zo goed heb vastgelegd in woord en beeld. 
Het laatste bericht daarover is van 5 mei. Toen kwamen er maar net hier en daar piepkleine blaadjes tevoorschijn.


Hierboven zie je een collage van 24 mei, op de bovenste foto's de bakken met groenten en eronder de potjes met keukenkruiden. 
Ik had intussen ook de laatste stukjes van de bosui bewaard en even wortel laten trekken. Daarna heb ik ze gepoot en ze gaan gewoon weer groeien!


En dit is een foto van 9 juni... Dat is hard gegaan hè... Op dat moment kon ik volop pluksla, spinazie en bietjes oogsten. En lekker dat het smaakte! Ik ben helemaal enthousiast en heb al plannen om uit te breiden.
En ik moet eerlijk zeggen dat je geen centje werk hebt van deze manier van moestuinieren. Je moet elke dag je mix checken, je plantjes inspecteren, onkruid verwijderen en op slakkenjacht gaan. 
Nou, geen onkruid en geen slakken... ,en alleen regelmatig water geven; dat is alles.


Inmiddels zijn de potjes met keukenkruiden opgehangen aan dit rekje, vlak naast de keukendeur. Handig hoor; ik knip er zò wat af...


En dan de droogte... kijk eens hoe ons gazon erbij ligt. We hebben dit jaar niet gesproeid, ondanks de beregeningsinstallatie die hier ligt. Het is geen mooi gezicht, maar het gras trekt wel weer bij als het eenmaal gaat regenen.


Ook de planten in de borders hebben erg te lijden onder de droogte. Ze verschrompelen soms zelfs en andere groeien niet verder. We hebben alleen de potplanten water gegeven de afgelopen tijd. En....


de Hortensia struiken voor ons huis ... Ik ben weer zo blij dat ze gaan bloeien, want ik ben gek op die planten!
Het voordeel van de droogte was voor mij dat ik veel een veel minder werk in de tuin had te doen, want ook het onkruid groeide niet en verschrompelde en verdroogde tussen de klinkers en in het grind.
Wat een verschil met voorgaande jaren. Zodra we gaan sproeien, gaat ook het onkruid groeien!
Dus ik had lekker veel extra tijd om andere dingen te doen en creatief bezig te zijn.


Waar ik momenteel wel van baal, is dat de pruimenoogst lijkt te mislukken. Deze kleine pruimpjes lijken wel druiven en aan de boom hangt er ook niet veel meer... Dat wordt dit jaar geen jam maken en ik had er nog wel zò'n zin in! We hadden de boomgaard beslist water moeten geven...



Maar mensen, vanaf nu ga ik het bloggen dus weer oppakken en inmiddels ben ik ook bezig met een poging om bij jullie bij te lezen...



22 comments:

  1. Blij dat jer weer bent. Ik dacht al aan het ergste, ziekte of zo. Gelukkig niet maar wel een leuk moestuintje wat ik graag zie.

    ReplyDelete
  2. Ik dacht dat jullie op vakantie waren, heb een paar keer gedacht: zal ik je mailen? En toen dacht ik, ach, laat ze lekker rustig van hun vakantie genieten. Ik heb zelfs nog een keer gekeken wanneer je voor het laatst geblogd had en net op het moment dat ik het toch wel erg lang stil vond op je blog zag ik dat je weer begon te reageren. Fijn dat je weer wat post, dat het goed met jullie gaat.
    En niet alleen met jullie, maar ook met je moestuin, want dat ziet er super uit! Bosui plant ik ook vaak uit, al groeit het ook wel in een glas. Laatst heb ik hetzelfde gedaan met gekochte sla met kluit, gaat ook heel goed! Mijn fruit is ook kleiner dan anders door de droogte, zelfs de vijg doet het niet goed. Hopelijk volgend jaar beter.

    ReplyDelete
  3. Ha, je bent er weer. Ik heb af en toe aan je gedacht, het was zo stil bij je.
    Geen zin in bloggen, dat kan natuurlijk, maar gelukkig is de zin weer terug. De kratten met groenten zijn heel erg leuk, lekker makkelijk zo op hoogte. En die droogte heeft de tuin inderdaad geen goed gedaan. Misschien gaat het gauw regenen en knapt het toch nog op.

    ReplyDelete
  4. Ik was ook al bang voor ziekte, maar even geen zin in bloggen vind ik ook een prima reden. lekker bezig zijn zonder te denken: foto/blogje.
    je moestuin ziet er geweldig uit, wat heerlijk om zomaar van alles te kunnen oogsten. Hopelijk komt er snel weer wat regen, want die droge plekken zijn vervelend. Wij hadden laatst 19 mm zachte regen en de tuin knalde los: ineens overal bloei in, agapanthussen die toch nog knoppen bleken te hebben. .. Heerlijk! En is je dekentje nog verder afgemaakt?

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Gezellig dat je er weer bent. En wat leuk om te lezen hoe goed het groententuintje het doet!

    ReplyDelete
  7. Ik had je ook al gemist en ik ben blij dat je iets van je laat horen.
    Ons fruit doet het dit jaar ook niet goed. Er is zelf een perenboom waar helemaal geen peren aanhangen. Dat hebben we nog niet eerder gehad.

    ReplyDelete
  8. Blij dat je weer terug bent, je werd gemist, had al regelmatig bij je gekeken. Gelukkig niks ergs aan de hand. Ben zelf op dit moment ook een luie blogster !

    ReplyDelete
  9. Had je ook al gemist, maar ik dacht dat je misschien niks meer te vertellen had :-)
    Maar je was druk. Niet met de tuin, want onkruid groeit niet met deze hitte.
    Maar wel heb je zielige pruimpjes. Maar het is nog te vroeg voor pruimen, dus wie weet worden die andere nog wel groot.
    Maar als er niet zoveel bloemetjes waren komen er ook minder pruimen.
    Volgend jaar wordt het vast een top jaar. Dan gewoon heel veel jam maken voor 2 jaar tegelijk.
    Leuk dat je makkelijke moestuin het zo goed doet. Leuk en lekker om te eten.
    Hier valt nu een klein beetje regen, zet nog geen zoden aan de dijk.
    Het gras bij de buren is vast groener :-) Maar het komt weer goed, dat stelt weer gerust.
    Ben benieuwd wat voor creatiefs je allemaal hebt gedaan inmiddels.
    Groetjes,
    Floor

    ReplyDelete
  10. Net als iedereen had ik je ook gemist Elizabeth, dacht in eerste
    instantie aan een lange vakantie periode, en gelukkig gaat alles
    goed met jullie want ook daar dacht ik af en toe aan. Fijn te lezen
    dat je er weer zin in krijgt om weer verder te gaan bloggen.
    Geweldig als ik de moestuinbakken zo bekijk, het groet als kool
    en jullie eten er al heerlijk van, hoe leuk is dat. Kan me voorstellen
    dat je de smaak te pakken hebt om er meer mee te gaan doen.
    Ja erg hé die droogte jullie grasveld heeft het duidelijk moeilijk,
    maar de natuur is zo sterk zelfs als alles stro lijkt zie je na een
    paar fikse buien de groene sprietjes al snel weer bovenkomen,
    sta daar altijd versteld van, dat gaat helemaal goedkomen.
    Geweldig dat de Hortensiastruiken weer mooi in bloei komen,
    het zijn dankbare planten. Zelf ben ik ook helemaal niet actief
    met bloggen op dit moment en eigenlijk meer een tuinkabouter ;-)

    ReplyDelete
  11. Wat leuk om de groei in je moestuinbakken te zien! En leuk dat je weer terug bent!

    ReplyDelete
  12. Je bent er weer in blog land.
    Zo leuk dat het moestuinieren zo goed gaat. De sla was lekker.
    Maar jammer van de pruimen. We hebben ook nog vorst gehad toen alles bloeide. Misschien daarom ook minder oogst.
    Je hortensia's doen het goed. Hier heleaaml niet. De meeste hebben geen bloemen.

    ReplyDelete
  13. Fijn om weer wat te lezen! Ik dacht ook dat je op vakantie zou zijn :-)
    Ik kijk erg uit naar een blog over de totale brandweerauto en zou een foto van de achterkant ook wel kunnen waarderen. Even een blogtip ;-)
    Groetjes, Akkelien

    ReplyDelete
  14. Hoi. Ook ik dacht: vakantie, slechte WiFi, even geen zin. Maar net zoals in de moestuin: het zaadje gaat open en daar is dan weer een blogje. Jouw tuin gaat goed. Staat ook gezellig. Dat rekje tuinkruiden is ook erg handig. Groet, Dientje

    ReplyDelete
  15. O net als zoveel voor mij was ik ook bang dat het met jou niet goed ging.
    Geen blogstop aangegeven en gewoon heel lang niets van jou gezien. Maar je bent er weer fris en vrolijk na een lange rustpauze ja daar kun je ook wel behoefte aan hebben. De tuin zonder regen maakt dat alles er een beetje troosteloos uit gaat zien maar jou groente tuintje heeft er geen last van en dat is fijn om te zien dat het toch gelukt is.
    Groeten
    Marga

    ReplyDelete
  16. Ik heb je wel gemist, maar dacht niet meteen het ergste ;) soms gaat het gewoon zo, even minder social media en dat is inderdaad heerlijk. Wat leuk dat je moestuin het zo leuk doet, wij vinden het ook heerlijk om kruiden te knippen vlak voordat je ze gaat gebruiken, lekker vers.
    Jammer van je pruimen, ik heb alle tuinbonen weg moeten doen, ze zaten vol zwarte luis en groeide niet meer. Dit jaar toch meer last van zwarte luis, mieren, rupsjes en meeldauw. Denk dat er een verband is met de droogte. Leuk dat je er weer bent. Groetjes Juffrouw Ooievaar

    ReplyDelete
  17. Dat ziet er leuk uit! Ook leuk dat je er weer bent

    ReplyDelete
  18. Ik kan niet zeggen dat ik je gemist heb. Want ik zit ook in zo'n periode dat bloggen me niet zo interesseert. Geen inspiratie voor verhalen van Hazel, Ulle en Bodile. Komt vast goed. Begin is er, want ik reageer hier.

    ReplyDelete
  19. Fijn dat je er weer bent, ik heb je blogjes gemist!

    ReplyDelete
  20. De klad erin , en dit bericht zie ik dus bijna over het hoofd. Ik snap het wel hoor. In de zomer heb ik ook vaak een dip. En nu ligt het handwerken ook nagenoeg stil. Maar met de komst van de hond kan ik genoeg bloggen de komende tijd .

    ReplyDelete
  21. Mijn Kleurenpalet2July 2, 2023 at 11:18 AM

    En ik ga je blog weer volgen! ( heb geen blog meer, maar ooit….?)
    Gr. Angela uit Friesland.

    ReplyDelete
  22. Heyyyyyy, hallo, daar ben je weer!!
    Ik heb je gemist hoor, maar dacht net als vele dat je op vakantie was , alhoewel dat voor jullie natuulijk helemaal geen goeie tijd is in de zomer, om lang weg te gaan.
    Toen dacht ik, misschien neem je even een break op je blog maar jet duurde wel erg lang, dus toen werd ik een beetje angstig...... er zal toch niks......
    Maar gelukkig, je bent er weer.
    Ik blog op dit moment ik best onregelmatig. Dat hoort erbij, voor mij, in de zomer. Komt nog bij, ik ben op een vaste afdeling gaan werken (voedingsassistent in ziekenhuis) waar ik diensten van 8 uur maak en daarnaast vaak geen zin meer heb ik bloggen.
    Maar ik zag je reactie op mijn blog, ik zie nu hier weer wat berichtjes verschijnen, dus we zoeken elkaar wel weer op af en toe, gezellig.
    Leuk, het mini tuintje, zeker nu je er al regelmatig uit gegeten hebt!!

    ReplyDelete