Te koop

Friday, November 11, 2022

Aanpassingen

Bouw je een schuur met een flink afdak ervoor, en een paar jaar later koop je een caravan die er niet onder door kan...
Niet erg slim hè...? Maar ja, wij hadden niet gedacht dat we weer aan de caravan zouden gaan en huurden de laatste jaren een camper.
Een stalling vinden lukt ook niet meer; ze zitten allemaal vol. En het voelt ook een beetje gek als je zelf zoveel ruimte hebt.

Met de bouw van de schuur zitten we aan het maximale aantal vierkante meters dat er gebouwd mag worden op onze grond. De rest van de grond is agrarische grond.
Maar een afdak mag wel, als er maar geen zijwanden in zitten.


DH wist er wel raad op en heeft het plan opgevat om aan de achterkant van de schuur óók een afdak te maken, maar dan wel op goede hoogte.
Achter de schuur lag een enorme hoeveelheid hout (het is hier net zo'n opslagplaats) en die moest eerst verplaatst worden. Daarna heeft hij grond afgegraven en werden er 4 poeren in de grond gezet.



Het is de bedoeling dat daarop de palen worden gezet en na de dakconstructie met balken, komen er zware golfplaten op. Ze liggen al klaar.


Op de foto hierboven zie daar nog een stukje van, en je ziet ook onze nieuwe caravan staan. Rechts naast de sloot staat het huis van de buren, de kas hoort er ook bij.


De 'oude' caravan staat tijdelijk even achter het hek, waar de agrarische grond begint. 
De paardenbox container moet ook nog opgeknapt worden; dat wordt een schuilplaats voor de schaapjes. Die willen jullie natuurlijk ook nog wel even zien...


En bij onze buren lopen geiten en één koe. Dat is een vleeskoe en die gaan ze binnenkort slachten ...


Behalve definitieve aanpassingen (het lijstje is nog veel langer), zijn er in de herfst ook weer de tijdelijke aanpassingen gedaan.
We hebben in de boomgaard en achter de garage in de zomer altijd wat losse spullen staan, maar dat halen we allemaal weg in de herfst. Het wordt schoon gemaakt en tijdelijk opgeslagen of krijgt een ander plekje. Zodra het hard begint te waaien, gaat alles op de loop hier...


Ook de ruimte in de overkapping heb ik weer opgeruimd. Alle prullaria wordt afgewassen en in een paar dozen in de kelder bewaard tot april.
Het oude tafelzeiltje weer op de tafel, de stoelen er bovenop, want werkelijk alles waait hier van zijn plek. De briketten voor de houtkachel staan ook weer opgestapeld. We hebben al weer één keertje gestookt, en wat is het toch een lekkere warmte. We doen het alleen bij een 'goede trek' hoor, want ik wil niet dat er mensen last van hebben.

En zo verplaatst ons leven weer meer en meer naar binnen. Altijd even wennen, vind ik. 
Het is echt een beetje andere manier van leven.


DH moet het nu van de zaterdagen hebben om te snoeien en aan het afdak te werken.
Het sloten, zie Waterschap, is weer gebeurd en een enkele keer moet het gras nog gemaaid worden. Binnenkort zal het wel voor de laatste keer zijn. Daarna volgt weer het onderhoud aan de machines.
We zijn soms net kleine boertjes...

14 comments:

  1. En zo blijft een mens bezig....
    Voor jullie is het daar wel een paradijsje op aarde hè?

    ReplyDelete
  2. Ja dat hoort bij de herfstopruiming hier ook een boom gesnoeid en de fuchsias in de kruipruimte. Lekker alles opruimen voor de winter al heb ik minder te doen dan jullie. Iets met minder grond :))))

    ReplyDelete
  3. Handig dat jullie nog aan de achterkant van de schuur kunnen uitbreiden.
    Bij ons waait het ook altijd en ik ben ook alweer aan het opruimen geweest. Toen we hier 30 jaar geleden kwamen wonen was het een grote open vlakte, nu is alles omheind met heg, bomen, struiken en een stukje schutting. En dat scheelt toch best wel.

    ReplyDelete
  4. Man man wat een drukte naar ik zeg altijd maar zo..... het houdt je van de straat😅

    ReplyDelete
  5. Jeetje, wat zijn jullie druk met van alles! Hopelijk is het straks allemaal klaar, ook het nieuwe afdak, en komt de rust weer terug.
    Hoe meer ruimte een mens heeft, hoe meer spullen je verzamelt :-)

    ReplyDelete
  6. Wat fijn om de caravan op eigen terrein te kunnen stallen. Het is inderdaad veel werk, maar dan heb je ook wat. Wat een mooi terrein hebben jullie zeg, heerlijk om te rommelen en te klussen. En als het koud wordt gauw naar binnen.

    ReplyDelete
  7. Ja, op zo'n mooi groot landgoed heb je heerlijk ruimte om bij huis te stallen. Mooi dat er nog een plekje is voor een afdak!
    Het winterklaar maken is een fikse klus, maar jullie worden al geroutineerd en kunnen heerlijk bij de houtkachel genieten van de 'winterslaap'.

    ReplyDelete
  8. Jeetje jullie hebben nog aardig wat werk te verzetten.
    Een heerlijke plek een echt buitenleven.Nu weer klussen en kan het binnen leven weer beginnen herfst heeft ook zijn glorie.Succes met alles wat er nog moet gebeuren.

    ReplyDelete
  9. Bijna alles windklaar. Het is wel wat meer werk dan bij mij. Wat is het heerlijk om de caravan bij huis te kunnen en mogen stallen. Niet moeilijk doen om hem in of uit de stalling te halen. En geen stress bij het in en uitpakkken. Fijn dat de schaapjes een mooie schuilplaats krijgen. Groet, Dientje

    ReplyDelete
  10. Een hele klus! Maar jee, het is al haast half november, hé! Het seizoen is dit keer best lang door gegaan!

    ReplyDelete
  11. Haha, heel herkenbaar. Zo zijn wij bezig voordat we uit het Franse huis kunnen vertrekken. We laten alleen twee tuintafels buiten staan en die worden ook nog eens goed ingepakt. Alles gaat verder naar binnen, het kan goed tekeer gaan rond ons huis.

    ReplyDelete
  12. Dat zijn inderdaad behoorlijk wat klussen maar het heeft ook
    weer zijn charme. Het is inderdaad heel vreemd na zo'n lange
    periode van buitenleven om langzaam weer naar het binnen
    leven over te schakelen. Het afdak gaat helemaal goed komen
    met zo'n enorme handige man. Vind het zo leuk dat de oude
    paardenbox omgetoverd wordt als een heerlijk schuilplekje
    voor de schaapjes. In ieder geval hoeven jullie je nooit te
    vervelen en het geeft voldoende lichaamsbeweging ook
    heel belangrijk.

    ReplyDelete
  13. Een flinke klus, maar dat vinden jullie vast niet erg.
    Fijn wanneer het afdak gereed is en de caravan lekker in je eigen tuin kan staan. Heerlijk zo’n ruimte.

    ReplyDelete