Te koop

Saturday, January 6, 2024

Goede doelen (1)

Al een tijdje was ik op zoek naar mogelijkheden om gemaakte spulletjes te verkopen zodat de opbrengst naar een goed doel kon. Maar na zo'n 10 jaar heb ik wel de ervaring opgedaan dat dit niet meevalt.
Op markten en verkopingen lopen mensen gewoon voorbij en ik steek er dan ook geen energie meer in.
Een enkele keer verkoop ik wel eens een dekentje aan iemand of een paar kaarten.



Omdat ik heerlijk vind om dingen te maken (kaarten, knuffels, dekentjes, slofjes, speeltjes, babykleding), ben ik op zoek gegaan naar instanties die hier belangstelling voor hebben en/of blijkbaar wel dingen verkopen. Want ik kan echt niet alles zelf houden en wil dat ook helemaal niet.

Zo kwam ik in contact met Claudia, die haar moeder 11 jaar geleden verloor aan ALS, een afschuwelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Onderzoek kost heel veel geld en daarom zet zij zich in voor Stichting ALS Nederland.
Daarnaast verkoopt ze ongeveer voor € 2.000 euro per jaar (afgelopen jaar zelfs ruim 3.000) aan losse spulletjes, waar ze haaksters en maaksters voor nodig heeft.


Je snapt het al; daar loop ik wel warm voor!
We hebben zelf ook een kennis aan ALS verloren en weten een beetje hoe het is...
Claudia heeft een Instagram account waar je kunt zien wat ze zoal verkoopt, zie HIER.
Het leuke is dat ze een heel gevarieerd aanbod heeft en elke h/maakster heeft zo z'n eigen specialisme.








Ik haakte zelf onlangs deze rammelaars om naar Claudia te kunnen opsturen. 
Het is een gratis patroon van Hobbii en je kunt het HIER downloaden.
Er volgt natuurlijk nog veel meer, net zolang totdat ik een doos vol heb...

Er zijn nog meer mooie doelen waar je dingen voor kunt maken. In de zijbalk hiernaast heb ik er een aantal geplaatst met bijbehorende linkjes. Ik hoop daar een volgende keer een toelichting bij te geven.


15 comments:

  1. Wat een goed idee. Leuk als je zo creatief en actief bent als jij. En het is een mooi doel waar je aan schenkt.

    ReplyDelete
  2. Wat ben je toch een mooi mens, zoveel willen delen: jij het handwerkplezier, een ander geholpen met de opbrengsten of met de warmte van een mooie deken, kleertjes, speelgoed. En dan nog je vrijwilligerswerk bij de kledingbank. Je hebt weer een mooi doel gevonden. Deze rammelaars zijn ontzettend leuk!

    ReplyDelete
  3. Wat mooi van je om de dingen die je maakt aan een goed doel te geven, je kan inderdaad niet alles zelf houden, maar toch. Bij de verhuizing heb ik veel naar de kringloop gebracht en tegenwoordig maak ik vaak kaarten waarvan de opbrengst naar de kerk gaat.

    ReplyDelete
  4. Prachtige rammelaars en voor een heel goed doel. Jij werkt aan heel wat goede doelen mee, bijzonder!

    ReplyDelete
  5. Het is inderdaad niet makkelijk bestemmingen te vinden ten gunste van goede doelen. Ik zal straks Claudia opzoeken op Instagram.
    Via de creaclub kan ik nog wel eens wat 'doneren'.
    Daarnaast geef ik onderweg spulletjes weg aan kleine kinderen die ik tegenkom of aan mensen met wie ik een leuk spontaan contact heb; beiden verwachten het niet. Het zijn misschien geen officiële 'goede doelen', maar ik vind het fijn om ze te verrassen. 😊

    ReplyDelete
  6. Het valt inderdaad niet mee om te verkopen voor welk doel dan ook. Maar het is fijn dat iemand toch een afzet markt heeft. Goed dat jij dit goede doel op deze manier steunt. Bij mij blijft het door financieel een aantal doelen te steunen. Groet, Dientje

    ReplyDelete
  7. Ik haak graag weefsjaals en ga eens bij de links kijken of daar een doel bij te vinden is. Kleine dingetjes zoals de rammelaar zijn voor mijn artrose handjes niet meer geschikt.

    ReplyDelete
  8. Ik haak en brei niet dus ik heb niets weg te geven. Ik had echter een hele goede fiets die ik niet meer gebruikte en heb wat navraag gedaan in het dorp en kreeg contac met een diaken van een van de kerken hier die veel vrijwilligerswerk doet in een arme wijk van Rotterdam. Hij wist wel een goede bestemming voor de fiets.

    ReplyDelete
  9. Wat lief van je.
    Je kan heerlijk door freubelen en daarna geeft het ook nog eens een fijn gevoel omdat je het doneert.
    Je rammelaars zijn zó leuk.

    ReplyDelete
  10. Ik herken dat . Een goed doel geeft een goed gevoel. En idd je kunt niet alles zelf houden.

    ReplyDelete
  11. Jij maakt zoveel mooie dingen, fijn dat je daar nu iemand voor gevonden hebt die er héél blij mee is. Je rammelaars zijn prachtig !
    indeweer

    ReplyDelete
  12. Wat een schattige rammelaars heb je gemaakt, de kleuren spreken vast iedereen aan.
    Het is inderdaad heel wisselend met de verkoop, ik had met het kerstmarktje in ons dorp geluk. Ik heb me nu voor 2024 opgegeven bij een verzorgingstehuis, zij hebben een goed bekend staande kerstmarkt, misschien een idee voor jou :) Ik zal eens kijken bij het lijstje met goede doelen. Groetjes Juffrouw Ooievaar

    ReplyDelete
  13. Mooi al die leuke haakwerkjes voor goede doelen.
    Ben zelf altijd van geld geven aan goede doelen, ik heb er ook veel.
    Is natuurlijk makkelijker, maar het gaat uiteindelijk om geld voor onderzoek of projecten in arme landen.
    Fijn dat jij daar nu je dekentjes en andere dingen voor kan haken, altijd leuker als je het goede doel voor ogen kunt houden.

    ReplyDelete
  14. Mooi van je om je steeds weer in te blijven zetten voor goede doelen.
    Volgens mij zijn er in NL gelukkig nog veel mensen die geven aan goede doelen of inzamelingen.Hoe meer aandacht er aan gegeven wordt op TV hoe meer giften.Hoe onbekender een ziekte of hoe kleinschaliger een goed doel hoe minder de giften.Volgens mij geven en doneren dan alleen de mensen die bekend zijn met die ziekten.Vraag aan duizend mensen naar mijn aandoening SSc en niemand die er ooit van gehoord heeft en dat snap ik want het is een zeer zeldzame ziekte die niet te genezen is.Er bestaat wel een stichting om te doneren,dus daar gaan mijn donaties heen.Doe trouwens als patiënt ook mee aan meerdere studie onderzoeken zoals wekelijks thuis longfunctie testen en via app op mijn tf sta ik rechtstreeks in contact met Radboudumc.Geef tijdens bloedprikken altijd dikke buis extra voor de studenten en alle weefsel wat over blijft na onderzoek is voor de studie.
    Lig er nu ook weer voor behandeling.
    Lieve Elizabeth je moet maar zó denken alle giften komen uit een goed hart en alle beetjes helpen,succes met alles!
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    ReplyDelete