Vandaag beginnen we met een jaar lang recepten delen op iedere tweede vrijdag van de maand; RvdM ...
Voor degenen die dit voor het eerst lezen, vind je HIER alle voorinformatie en iedereen mag meedoen, ongeacht welk moment je ook instapt...
Vandaag deel ik een pasta-recept wat bij ons nogal eens in de herhaling komt.
Ik heb het ooit eens gevonden in een Allerhande magazine en inmiddels hebben we onze eigen variant.
Ingrediënten Pasta pesto met snijbonen&broccoli voor 2 personen:
- 150-165 gram pasta (Rigatoni, penne of fusilli)
- 200 gram ongesneden snijbonen
- 250-300 gram broccoli
- 1 ui, gesnipperd
- 125 gram champignons
- 125 gram ontbijtspek
- 125 gram verse groene pesto of een klein potje, b.v. Grand'Italie Pesto Alla Genove
- Was de snijbonen, verwijder de steelaanzetten en snij ze in schuine stukjes van 1- 2 cm. Snijd de broccoli in roosjes en was ze. Snipper de uit grof. Dep de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 minuten gaar; keer halverwege om en laat het op keukenpapier uitlekken. Fruit de ui in de nog vette pan en voeg de champignons toe; zet het vuur laag.
4. Kook intussen de pasta volgens de verpakking beetgaar.
5. Laat zowel de pasta als de groenten uitlekken en voeg alles toe in de hapjespan met ui en champignons.
6. Meng de pasta, groenten en pesto (breng eventueel op smaak met zout en peper) en verkruimel de ontbijtspek.
Bon Appetito!
Kijk zeker ook even bij de andere deelnemers van RvdM!
Leuk recept!
ReplyDeleteNiet iedereen is al zover van het bloglijstje, maar het is nu al een heel diverse verzameling. Leuk initiatief!
ReplyDeleteWat leuk dat je van mijn recept een apart blogje hebt gemaakt. Dank je wel
ReplyDeleteBen benieuwd wat er verder nog geplaatst gaat worden. Bij Marthy (heen en weer naar de Ardeche) zag ik ook al een heerlijk pasta recept.
Lekker!!!! Je hebt iets leuks veroorzaakt: overal verschijnen lekkere recepten.
ReplyDeleteLijkt mij heerlijk.
ReplyDeleteWij weten graag pasta, ik ga je recept opslaan.
Leuk hè, deze eerste RvdM!!
Ik heb op mijn blog ook nog even flink reclame gemaakt.
Daar zou ik niet aan denken: combi van broccoli en snijbonen. Ik ga het proberen. Leuk al die recepten, goed idee van jou. Fijn weekend, groet, Dientje
ReplyDeleteZiet er heel aantrekkelijk uit Elizabeth, en net zoals je schrijft je, een recept
ReplyDeletepas je vaak iets aan naar eigen smaak. Dit lijkt me eerlijk, en net als meerdere
mensen zijn pasta en rijstgerechten bij iedereen wel een beetje favoriet.
Als ik dit recept ga maken voeg ik alleen nog verse knoflook en iets
basilicum toe en dan is het helemaal naar mijn smaak. '-)
Klinkt simpel en het zier er smakelijk uit!
ReplyDeletePastarecepten heb je nooit genoeg, deze zal ik bewaren. Leuk al die verschillende recepten die voorbij komen.
ReplyDeleteDe ingrediënten staan me aan, dus het zal best smaken !
ReplyDeleteIk zeg bewaren.
Maar Elizabeth, ik laat nu verstek gaan, weet niet waar ik met mijn gedachten was, maar ik had niet in de gaten dat het dit weekend al de tweede vrijdag van de maand was. Te druk gehad en dit weekend ook weer. Misschien als er aankomende week nog tijd voor is probeer ik het. Fijn weekend.
Dat geeft toch niks, Toos... Kijk maar wat haalbaar is hoor!
DeleteKlinkt ook weer heerlijk, wij hebben snijbonen, leuk om deze pasta te maken als variatie op groente,vlees en aardappels. Ik vind het zo leuk voor je dat je idee zo’n succes is. Groetjes Juffrouw Ooievaar
ReplyDeleteWat een leuke variatie met snijbonen, dat zou ik niet bedacht hebben. Mijn recept is wat later gepost, ik bedacht gisteren een ander recept voor vandaag.
ReplyDeleteLijkt me heerlijk, pasta gaat er bij ons altijd wel in. Alleen die snijbonen zijn bij K wel een dingetje, die heeft hij vroeger te veel gegeten.
ReplyDeleteMijn receptenverzameling heeft zich vandaag aardig uitgebreid, ook met jouw recept, lekker. Je idee begint een succes te worden!!
ReplyDeleteWat een variatie op deze receptendag heerlijk
ReplyDeleteIk doe later een keer mee
ReplyDeleteLeuk!
DeleteAan deze combi denk ik niet zo snel. Daarom het proberen waard. Leuk zo'n kleurige schotel.
ReplyDelete