Thursday, January 26, 2023

Het moet niet gekker worden!

Dat Blogger soms rare streken heeft weten we intussen allemaal wel. 
Maar de laatste tijd ga ik toch een beetje aan mezelf twijfelen...


Want het is toch wel heel gek als je bij een aantal bloggers een reacties typt en je reactie blijkt dan achteraf helemaal niet geplaatst te zijn... 
Ik heb het niet over de blogs die 'reacties modereren' aan hebben staan.
Eerst had ik dit sporadisch, maar het gebeurt nu steeds vaker. Dus meestal kijk ik dan later op de dag hoe de stand van zaken is. Het is zo jammer als je reactie niet gelezen kan worden, want ik weet hoe leuk het is om een reactie te krijgen!
Meestal doe ik dan even een test reactie als ik zie dat mijn reactie er niet tussen staat. En die wordt dus altijd wel meteen geplaatst en dan vraag ik maar meteen in een volgende reactie of mijn allereerste reactie soms in de spam terecht gekomen is...


En inderdaad, dat is dan meestal wel het geval. En met één druk op de knop kan de blogger dan alsnog mijn reactie aanvinken zodat hij geplaatst wordt.

Maar nu wordt het gekker... Sinds deze week gebeurt het dat mijn reactie blijkbaar wel is geplaatst, maar dat ik hem zelf niet kan zien. Dus krijg ik reacties van 'hij staat er gewoon tussen hoor'...
En dan kijk ik nog eens, en nòg eens... Nee, echt niet! Hij staat er echt niet bij!

Miriam van Borduurblog kopieerde mijn reactie en plaatste hem toen opnieuw onder haar eigen naam. En dat kon ik wel zien, maar mijn eigen reactie nog steeds niet. 
En bij Albèrtje van Knutselpret gebeurde hetzelfde, denk ik.
Maar eigenlijk denk ik dat deze blogsters mijn reactie alleen op het dashboard zagen en niet onder hun blogbericht op de blog zelf...

Hoe kom je bij je spam als het om reacties gaat? 
1. Ga naar je dashboard en kies links reacties
2. Bovenaan zie je meestal 'All' staan en klik op het driehoekje ernaast
3. Als het goed is, verschijnt nu 'spam' in het rijtje en kun je deze reacties lezen
4. Door op het vinkje achteraan te klikken, komt de reactie alsnog op je blog te staan

Ik keek zelf ook nog even bij spam op mijn eigen blog; bleken daar ook nog 3 reacties te staan van weken oud... zelfs eentje van mezelf die ik weer als antwoord had gegeven op een reactie...

Dit zijn toch geen grappen meer?


24 comments:

 1. Bedankt voor je tip. Ik kwam ook nog een paar berichten tegen, waaronder echte spam. Ik krijg de reacties ook via de mail binnen, dus ik had deze berichtje wel gelezen. Vreemd, dat ze niet gewoon op het blog staan… Ik merk de laatste tijd, dat mijn reactie pas geplaatst wordt als ik meerdere keren op “ publish” geklikt heb. Ook zo vreemd en vervelend.

  ReplyDelete
 2. Ik ga het even scherp in de gaten houden. Ik had zelfs reacties in de spam van maanden terug :(( op mijn mobiel heb ik ook regelmatig een reactie typen en dan niet weg kunnen krijgen en stop er maar mee want dat pakt ie dan niet op. Een paar uur later dan weer wel hoe vaag is dat !! Of ligt het aan mijn mobieltje. met de pc heb ik daar geen last van.
  Ik hoop dat blogger nu weer es ff normaal gaat werken.

  ReplyDelete
 3. Ja, ik vond laatst ook nog een reactie bij de spam. Vreemde kuren van blogger. :(

  ReplyDelete
 4. Ik haal regelmatig correcte reacties tussen de spam, die vis ik er al maanden uit, al gebeurt het juist minder de laatste tijd.

  ReplyDelete
 5. Het is een zooitje bij blogger. Ik vind niet veel reacties in de spam, maar heb er toch weer eentje van jou uitgehaald. Vreemd hoor. En ik erger me aan het feit dat ik wel vier keer op publiceren moet tikken voordat mijn bericht geplaatst wordt. Of dat die verificatie niet werkt. Soms verdenk ik blogger ervan om het ons maar lastig te maken zodat ze straks betaald bloggen gaan doen. En dat wij dan zo blij zijn, dat we gaan betalen voor een goed blog.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Miekequilt ik vond zeker 4 reacties van jou van een jaar geleden terug net.
   Baal daar enorm van.
   Maar weet nu dan toch dat we als baby buren zijn geweest.

   Delete
 6. Wat een gedoe weer. Ik zag jouw reactie regelmatig bij sommige blogs staan en keek in spam. Niets aan de hand. Trouwens ik krijg ook bericht als er iets in de spam staat. Misschien heeft Mieke wel gelijk met betaald bloggen. Of zou die Twitteraar het hebben overgenomen, 😉😂. Ik ga opletten, heb bij mij nog niets gemerkt. Groet, Dientje

  ReplyDelete
 7. Ik krijg de reacties ook altijd per mail binnen. En ik heb er inderdaad ook wel eens wat uit de spam gehaald. Momenteel valt het bij mij wel mee. Vervelend is het wel. Ik ben inderdaad altijd heel blij met reacties!

  ReplyDelete
 8. Dank voor je tip. Ik zag al een paar keer jouw vraag langskomen of je bericht wel geplaatst was. Ik zag 118 berichten in de spam op mijn blog!!! waarvan toch 20 in orde waren, uit de periode maart tm juli vorig jaar... die heb ik terug gezet. Inderdaad moet je vaak 2 of 3x publiceer aanklikken om een bericht te plaatsen. Ik hoop voor je dat je het probleem voor je eigen blog op kunt lossen.

  ReplyDelete
 9. Haha, nu plaatste Blogger het bericht hierboven na 1 klik.... hebben ze ons gehoord??

  ReplyDelete
 10. Geen idee wat er aan de hand is.... Het lijkt erop dat ik nergens last van heb (sstt, niet te hard zeggen, stel je voor dat meneer Blogspot het leest 😁). Ik heb niets in de spam en volgens mij worden mijn reacties gewoon geplaatst. Maar zeker weet ik dat niet, dus ik zal het de komende tijd in de gaten houden.
  Voorlopig is het voor jou in ieder geval stomvervelend; ik hoop dat het snel voorbijgaat🤞🏼.

  ReplyDelete
 11. Zelf kijk ik nooit terug op mijn blogbericht naar de reacties.
  Ik krijg ze per mail binnen, en zie alleen die.
  Wel heb ik bij een aantal vaste bloggers dat mijn bericht niet wordt geplaatst, en dat ik een mailtje krijg van blogger dat het bericht niet bezorgd kon worden.
  Dat doe ik mijn reactie alsnog per mail bij die bloggers.
  Allemaal erg onhandig natuurlijk.
  Zulke dingen zouden toch gewoon goed moeten werken?

  ReplyDelete
 12. Gek genoeg heb ik geen problemen met Blogger op dit moment maar wel met mijn reacties bij de WordPress mensen. Heel vermoeiend dit gedoe,

  ReplyDelete
 13. Het is inderdaad stomvervelend Elizabeth, zelf heb ik eigenlijk vanaf 2016 nooit meer spam n mijn map staan, en dan bedoel ik echte spam. Wel af en toe van bekende die verkeerd terecht zijn gekomen en eigenlijk denk ik dat dit bij jouw wel heel vaak het geval is. Ze zijn steeds heel vervelend bezig met het zogenaamde verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid. De vorige interface was toch beduidend beter, handiger en overzichtelijker dan tegenwoordig. Wat me wel is de laatse tijd is opgevallen dat jij je reacties regelmatig via je testblog schrijft, dan zie ik niet jou fotootje maar de oranje B van Blogger verschijnen. Heb me weleens afgevraagd waarom je dat doet, en weet ook niet of dat er misschien iets mee te maken heeft? Hoop dat we er eens achter gaan komen waarom zoiets gebeurt. Waarschijnlijk is Blogger zelf zich van geen kwaad bewust. Grrrrrr

  ReplyDelete
  Replies
  1. Af en toe reageer ik via mijn mobiel op je blogpost, en die is gekoppeld aan een ander gmail account. Dat is de reden van de oranje B... Het gaat vanzelf dus...

   Delete
 14. Dankjewel voor je uitgebreide handleiding! Ik wist het wel, maar kijk eigenlijk niet zo vaak als zou moeten. De reacties op mijn blog komen namelijk ook in mijn eigen mail binnen, zodat ik het meteen zie. Overigens vond ik wel vijf reacties van jou in de spam ..... om te beginnen een berichtje uit juli 2022. En hoe dat nou kan?????

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, dat is nu precies wat ik bedoel! Blogger ziet mijn reacties blijkbaar vaak als spam...

   Delete
 15. Dankzij jou vond ik 17 gemiste berichten van de afgelopen 2,5 jaar terug.
  Ik wist niet eens dat blogger een spamfilter had.
  Krijg daar ook geen bericht van.

  ReplyDelete
 16. Wat een gedoe zeg. Zo gaat de aardigheid er wel af.

  ReplyDelete
 17. Ik heb zelf( al een poos) geen blog meer, maar ik ga je weer volgen.
  Groeten v Angela uit Friesland.

  ReplyDelete
 18. Ik ben ook maar eens gaan kijken en inderdaad er stonden nog best een aantal reacties tussen de spam. Het lukt mij ook al een hele tijd niet meer om de reacties in mijn mailbox te krijgen. Ook zo suf.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik heb mezelf volger van mijn eigen blog gemaakt, zo krijg ik de reacties weer.

   Delete
 19. Ik heb het ook maar eens gecontroleerd, want je had op mijn blog ook gevraagd of je vorige reactie misschien in de spam stond. Dat is het enige bericht dat bij in de spam stond, al je andere reacties komen altijd keurig binnen, net alle berichtjes van anderen. Gelukkig wel, ik vind het zo leuk om reacties te mogen ontvangen! Trouwens, ik krijg de berichtjes niet binnen in mijn mail, zou ik ook niet willen. Ik kijk regelmatig bij Blogger naar de reacties, en dan valt zo'n spambericht snel op. De jouwe stond er nog niet toen ik op mijn blog reageerde op je vraag, dat is dan wel weer vreemd. Zelf heb ik geen problemen met Blogger, en ik hoef altijd maar 1x op "publish" te drukken (klopt op onbehandeld hout, haha)

  ReplyDelete