Te koop

Friday, December 19, 2025

Bami van de Chinees

Zo af en toe halen wij iets bij de Chinees, meestal als we een keertje gemakkelijk willen eten.
Bami is dan bij ons favoriet, liefst met Foe Yong Hai en een enkele keer met kipsaté erbij.
Soms blijft er wat saus over en dan kook ik zelf wel eens wat mie, maar dat krijg ik nooit zo lekker als die van de Chinees. Het is veel plakkeriger en de smaak is ... nou... niks...


Ik ben eens gaan zoeken op internet en daar las ik o.a. dat er ook wel i.p.v. mie tagliatelle wordt gebruikt. Die is wat breder dan de gewone mienestjes.


En zo kwam ik erachter dat de bami van de Chinees in kippenbouillon wordt gekookt en daarna ook nog gewokt op hele hoge temperatuur met pindaolie (arachideolie). 
Natuurlijk vergezelt met wat stukjes ham, prei en ei. Maar het gaat me vooral om de niet plakkerige deegwaar.

Intussen heb ik e.e.a. uitgeprobeerd en het idee van de tagliatelle weer laten varen.
Maar het koken in bouillon doet wonderen en het afwokken ook.

En... hebben jullie misschien nog tips om een lekkere bami-deegwaar te krijgen?

3 comments:

  1. O dat is dus het geheim!!! wij eten af en toe ook van de Chinees, maar dan nasi en ja ook Foe Yong Hai, is onze favoriet, maar ook Tjap Tjoi gaat er hier goed in.
    Is het weekmenu van onze Chinees: Nasi+ allebei en dat is zgn eenpersoons maar is ruim voldoende voor 2. heerlijk!

    ReplyDelete
  2. Klinkt goed deze manier van komen en wokken. Ga ik ook eens proberen , ik maak Bami
    meestal zelf . Maar van de Chinees is ook niet te versmaden.
    Onze chinees heeft ook leuke menuetjes kon ik met mijn man 2 Dagen van eten .maar nu gebeurt dat alleen als de kinderen er ziin ,
    Wil hebben een hele goede chinees, zegt mijn indonesische schoonzus !

    ReplyDelete
  3. Zelf maak ik bami ook altijd met tagliatelle. Die kook ik 8 minuten met wat zout in water en dan afgieten en door de groenten (veel) roeren.
    Zal het ook eens met een bouillonblokje proberen.
    Tja, de chinees heeft natuurlijk een speciaal recept met smaakmakers.
    Die kennen wij niet want dat is geheim.

    ReplyDelete