Te koop

Tuesday, June 25, 2024

Aubenas, brood en moestuin

Voor de boodschappen gingen we steeds naar Aubenas, naar het Centre Commercial. Maar aan de rand van Ucel zat ook nog een bakkertje.

Je ziet nog net een stukje van de winkelruit (rechts), helaas hebben we geen betere foto... 
In de verte ligt Aubenas met het indrukwekkende kasteel.


Ik houd van Franse bakkertjes (sst... niet doorvertellen) en in het winkeltje op de foto hadden ze enorm lekkere croissants en heerlijk brood!

We kochten vaak een Pain aux céreales; bruin meergranen met zaden en pitten erin...We zijn op een avond door Aubenas heen gereden en vonden het erg tegenvallen. Grauw, oud en vervallen, sjofeltjes en weinig sfeer. Alleen het kasteel vonden we eruit springen.
Vanaf een parkeerplaats hadden we later uitzicht over de stad:Het stonk er vreselijk naar p.., dus we waren weer snel weg van deze parkeerplaats!


Dit wegje naar de camping bevalt ons dan beter... 


Bijna iedereen heeft wel een moestuin, zo leuk om te zien!


En naar dit huis heb ik vaak moeten kijken. Het lijkt niet ideaal zo vlak aan de weg, maar eigenlijk kwam er maar weinig verkeer langs. 
Op de foto kun je het niet goed zien, maar die inpandige overdekte binnenplaats met het trapje vond ik zò leuk! In het weekend zat de familie daar heerlijk bij elkaar... Een genot om te zien!

14 comments:

 1. Lekker brood! En een mooi huisje aan het eind!

  ReplyDelete
 2. Het brood bij zo'n versbakker is toch altijd het lekkerste

  ReplyDelete
 3. Hmmm, dat broodje ziet er heerlijk uit. Jammer dat het stadje zo tegenviel, maar gelukkig hebbennjullie genoeg gezien waar jullie wel van genoten.

  ReplyDelete
 4. Mooie foto's weer en vooral maar genieten van de dingen die wel mooi en lekker zijn.

  ReplyDelete
 5. Aubenas was altijd een doortrekplaats, heb hier ook nooit gekeken. Heerlijk al die kleine weggetje, maar bij warm weer vond ik het minder. In Frankrijk kopen we altijd cereales en kijken overal naar een Pain aux Noix, mmm. Geniet van de mooie foto's. Groet, Dientje

  ReplyDelete
 6. Gelukkig was er elders genoeg moois te zien, in elk geval hadden ze lekker brood!

  ReplyDelete
 7. Leuk om zo mee te zijn op je reis. Ik geniet van de verhalen erbij en rook bijna de p.....

  ReplyDelete
 8. Mooi zulke bakkertjes in het buitenland

  ReplyDelete
 9. Heerlijk zo een lekker brood en fijn genieten van jullie reis.

  ReplyDelete
 10. Heerlijk, data bruine Franse brood. Vroeger aten we alleen stokbrood, nu gaan we voor het heerlijke volkomen/ granen brood.
  Aubenas was 40 jaar geleden al een beetje armoedig. Jammer dat het niet opgeknapt is.

  ReplyDelete
 11. Met meel voor pain aux céreales bakken wij zelf ons brood. Je mening over Aubenas is helemaal juist, ik heb het Mart zelfs voorgelezen. Als je goed zoekt kan je nog wel wat mooie plekjes vinden maar die zijn zelzaam.

  ReplyDelete
 12. Het is niet altijd en overal rozengeur en maneschijn.Maar dan weet je dat ook weer nadat je een plaats bezocht hebt waar je dat niet vond.
  Niks lekkerder dan zo’n verse snee gezond brood in de ochtend aan het ontbijt met vers gezette koffie in het zonnetje aan de caraven.
  Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

  ReplyDelete
 13. Lekker brood... ja dat moet je vaak ver zoeken. Hier is het allemaal "wattenbrood" zo zacht, niks aan. Dit ziet er lekker uit maar wel ver weg.
  Jullie hebben je ideale huisje gevonden, maar helaas was het niet te koop.

  ReplyDelete
 14. Heerlijk om te zien en te lezen! Wij gaan op september naar Frankrijk op vakantie, dus dit brengt alvast wat voorpret :-)

  ReplyDelete