Friday, September 29, 2023
Dat staartje ...
Tuesday, September 26, 2023
Nel en de poppen
Monday, September 25, 2023
Paddenstoelen en bladeren
Friday, September 22, 2023
Jullie recepten
Tuesday, September 19, 2023
Closetrol bloemen
Saturday, September 16, 2023
Toch nog oogst...
Wednesday, September 13, 2023
Valle Verzasca
Monday, September 11, 2023
Duits huis
Toen we half juni met vakantie in Duitsland waren, zag ik heel wat prachtige vakwerkhuizen. Deze huizen zijn gebouwd met een balkenstructuur. Het leek me leuk om ook eens huisje in die stijl te ontwerpen.
Friday, September 8, 2023
Pasta pesto met snijbonen en broccoli (RvdM 1)
- 150-165 gram pasta (Rigatoni, penne of fusilli)
- 200 gram ongesneden snijbonen
- 250-300 gram broccoli
- 1 ui, gesnipperd
- 125 gram champignons
- 125 gram ontbijtspek
- 125 gram verse groene pesto of een klein potje, b.v. Grand'Italie Pesto Alla Genove
- Was de snijbonen, verwijder de steelaanzetten en snij ze in schuine stukjes van 1- 2 cm. Snijd de broccoli in roosjes en was ze. Snipper de uit grof. Dep de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 minuten gaar; keer halverwege om en laat het op keukenpapier uitlekken. Fruit de ui in de nog vette pan en voeg de champignons toe; zet het vuur laag.
ANWB salade van Lot
Mijn ouders zijn vaak met kampeerreizen georganiseerd door de ANWB mee geweest, die waar het programma “We zijn er bijna” ook overgaat.
Vaak wordt er een gezamenlijke maaltijd georganiseerd waarbij iedereen wat te eten mee moet nemen.
Bij een van de reizen kwam een van de andere deelnemers met deze salade en mijn moeder heeft het recept gevraagd omdat ze het zo lekker vonden.
Vandaar de naam ANWB salade
Sindsdien staat hij in de top 10 van mijn recepten om voor meerdere personen te maken en is ook heerlijk bij de BBQ
Ingrediënten
1 pak droogkokende witte rijst
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels yoghurt
1 groot blik perziken
½ blik ananas
2 uien
2 lichtzure appels
3 bananen
zilveruitjes
zout
peper
klein beetje suiker
royaal kerrie
en wat vocht van de zilveruitjes
Bereiding:
Rijst koken en af laten koelen. De 2 uien heel fijn snijden; het grootste deel van het fruit klein snijden en alles (inclusief de andere ingrediënten) door de rijst mengen.
Proeven en eventueel nog van iets wat extra kerry of mayo naar smaak toevoegen.
Op een mooie schaal doen en garneren met de rest van het fruit en eventueel 3 hardgekookte eieren.
Het is ook prima om het een dag van te voren de basis te maken maar wacht dan met de bananen tot de volgende dag anders worden ze bruin.