Pages
Te koop
Wednesday, January 31, 2024
Visrammelaar
Monday, January 29, 2024
Terugkoppeling 'polletje' RvdM
Saturday, January 27, 2024
Walvissen
Thursday, January 25, 2024
Polletje ... of toch niet?
Tuesday, January 23, 2024
Olifant rammelaar met houten ring
- 30 lossen
- 2 lossen voor het 1e stokje, in de 4e losse vanaf de haaknaald 1 stokje-2 lossen-1 stokje, (1 losse overslaan, 1 stokje-2 lossen-1 stokje in dezelfde steek) herhalen tot bijna op het einde en eindigen met 1 stokje in de laatste losse
- 4 stokjes en 1 vaste in de 1e 2-lossenboog, in elk van de volgende 2-lossenbogen 1v- 4 stokjes- 1 v haken, en in de laatste 2-lossenboog haak je 1 v- 4 stokjes en uiteindelijk nog 1 stokje op het allerlaatste stokje van de vorige toer.
Sunday, January 21, 2024
Goede doelen (2)
Vandaag een vervolg in de rubriek 'Goede doelen'. Ik krijg regelmatig de vraag per mail waar gemaakte spulletjes naar toe kunnen en daarom ben ik er eens goed ingedoken!
Friday, January 19, 2024
Variant
Wednesday, January 17, 2024
Kleur boekje
Monday, January 15, 2024
Hoes voor warmwaterzak
Friday, January 12, 2024
Spruitjes met katenspek uit de oven (RvdM)
- 500 gram spruitjes
- 350 gram aardappelen (ik gebruik vastkokende)
- 1 grote ui in partjes
- 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- 120 gram katenspek of Zeeuws spek
- 150 gram mozzarella (uitlek) bolletjes of zelf snijden van een stuk
Arretjescake van Lot
Omdat Lot zelf geen blog heeft, maar wel graag recepten deelt, stuurt ze deze naar mij en maak ik er een blogbericht van...
Arretjescake
Waarschijnlijk kennen de meeste mensen wel de Arretjescake, maar ik weet niet of dat allemaal met het originele recept gemaakt is.
Er zijn heel veel variaties op internet te vinden met andere toevoegingen of vervanging van de originele ingrediënten.
Origineel wordt hij gemaakt met frituurvet, en ik heb hem verschillende keren tijdens mijn werkzame leven gemaakt en rondgedeeld.
Vaak wilde men dan het recept, maar soms nam het enthousiasme af als ze hoorden dat het gemaakt was met frituurvet.
Ik blijf hem in ieder geval zo maken, de variatie met boter vind ik niet lekker, te zalvig en het mist de echte structuur ook, en noten en/of vruchten hoeven er van mij ook niet in.
Dit is mijn recept dat mijn oma ooit uitknipte; ik heb haar kookboek gekregen toen ze naar het bejaardentehuis verhuisde en in het boek zat ook dit uitgeknipte recept.
En zo hoort hij er uit te zien.
Wednesday, January 10, 2024
Lekker koud
Tuesday, January 9, 2024
Zeehondje
Het is gehaakt volgens dit gratis Engels patroon, maar ik gebruikte dunnere katoen en koos haaknaald nr. 3.
Het lijfje haak je tweemaal en de vinnen viermaal.
Voordat je de lijfjes aan elkaar haakt met vasten, zorg je ervoor dat het neusje en de ogen en de rest van het gezichtje gemaakt zijn.
Ik kwam erachter dat het belangrijk is om de zwarte draad aan de achterkant van het lapje alleen op de plek te laten waar het neusje zit. Doe je dit niet, dan zie je het toch al snel aan de voorkant en dat is niet mooi.
Het was best lastig om beide delen met vasten (door en door) aan elkaar te haken. Vooral bij het deel waar de vinnen er ook nog eens tussen moesten. Maar het is uiteindelijk gelukt.