Pages
Te koop
Wednesday, February 28, 2024
Nieuwe hoezen warmwaterzak
Monday, February 26, 2024
Zakjes haken ...
Tijdens één van mijn surftochten op Pinterest kwam ik een gehaakt zakje tegen met een leuke afbeelding erop. Het zakje kon met een koordje dicht geschoven worden en ik zag al voor me hoe leuk Guus en Moos dat zouden vinden...
Het eerste zakje werd voor Guus, die juist die middag bij ons was.
Het werd een Mickey Mouse zakje met zwarte oortjes eraan en het ging mee naar huis met een klein helikoptertje erin.
De jongens willen altijd iets meenemen om te lenen, en één van de volgende keren komt het dan weer terug...
Friday, February 23, 2024
Andere konijnen
Wednesday, February 21, 2024
Achterlatertjes
- Een blog, genaamd Achterlatertjes
- Een Facebook pagina, genaamd Achterlatertjes
- Een Instagram account, genaamd Achterlatertjes
Monday, February 19, 2024
6 Day Kid Blanket
Friday, February 16, 2024
Pocket bunny
Drie schattige zak-konijntjes op een rij... Ik kwam ze natuurlijk weer tegen op Pinterest (daar moet ik echt minder gaan kijken hoor...) en ik kon ze niet weerstaan.
Het is een gratis (Engelstalig) patroon van Jillian Hewitt en er staan duidelijke stap-voor-stap foto's bij.
Thursday, February 15, 2024
De tas van mijn collega
Op de kledingbank heb ik een collega, die o.a. neuropathie heeft. Ze handwerkt graag, maar het fijne gevoel in haar vingers is weg. Breien lukt al niet meer zo, haken nog wel.
Nu had ze een hele stapel van dit soort vierkantjes gehaakt en ze wilde daar een jute tas mee gaan bekleden.Tuesday, February 13, 2024
Olifant flat amigurumi met bijtring
Monday, February 12, 2024
Goede doelen (3)
Via Facebook kwam ik in contact met de Stichting Haken en Breien voor SNR.
Het is niet altijd duidelijk naar welk adres de spullen gebracht of gestuurd worden, maar bij navraag krijg je die informatie wel.
Ik weet weer waar ik het voor doe en hopelijk heb ik een aantal van mijn bloglezers ook geholpen, want ik krijg nog wel eens de vraag via de mail waar ze b.v. met hun mutsjes terecht kunnen.
Friday, February 9, 2024
Gehaktballetjes met zoetzure saus, andijvie en aardappelpuree
Dit recept is al heel wat jaartjes oud en ik heb het ook al vaak gebruikt. Het komt uit een hele oude Allerhande en ik heb het aangepast naar 2 personen.
- 300 gram (runder) gehakt
- beetje zout en peper
- boter of croma
- 1/4 pot zilveruitjes zoetzuur
- 80 ml tomatenketchup (maar dat 'gok' ik altijd)
- 2 eetlepels bruine suiker (dat gok ik ook)
- 1 zak fijn gesneden andijvie (350 gram)
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- aardappelpuree
- Meng het gehakt met wat zout en peper en rol kleine balletjes (iets groter dan soepballetjes).
- Bak de balletjes rondom bruin in de boter of de croma.
- Snijd de zilveruitjes eventueel doormidden en voeg 3 eetlepels vocht (uit het potje) aan de balletjes toe
- Doe er dan de suiker en de ketchup bij en laat even licht doorkoken. (Soms is het nodig om wat extra vocht of ketchup of suiker toe te voegen)
- Zet het vuur daarna laag en laat de saus in 10-12 minuten gaar stoven.
- Verhit wat boter of croma in een wok of koekenpan en fruit de gesnipperde knoflook, voeg daarna de andijvie toe en laat deze hooguit 3 minuten smoren.
- Maak de aardappelpuree zoals je gewend bent
Casselerrib van Lot
De meeste van jullie kennen casselerrib waarschijnlijk wel als broodbeleg.
Als sinds jaren doen wij ook regelmatig boodschappen in Duitsland en dan nemen we altijd vlees mee en vooral veel Casselerrib om er een maaltijd van te maken.
Het is zowel in plakken als in grote stukken met of zonder bot te koop.
En vooral in het najaar zijn er mooie aanbiedingen en slaan we groot in, zodat we er weer lange tijd heerlijk van kunnen genieten.
Casselerrib wordt gemaakt van de varkensrib.
Na een milde pekel wordt de casselerrib geleidelijk gegaard in stoomovens en in hete lucht gegrild.
Tenslotte wordt de buitenzijde licht gerookt waardoor de casselerrib zijn zachte smaak, roze kleur en onderscheidende malse ‘bite’ krijgt.
Het kan zowel van de schouder als de ribkarbonades gemaakt worden. Wij prefereren die van de schouder.
Alhoewel het door het pekelen en roken al gaar is en je het alleen kan opwarmen in wat bakboter, of mee laten warmen in een stamppot, maak ik het anders.
Grote ui even aanbakken, de plakken casselerrib erop leggen en even om en om zacht bakken, wat water toevoegen en dan pan op sudderplaatje, ik stoof het dan nog ruim een uur.
Mijn partner eet het met aardappeltje en spruitjes, die lust ik zelf niet, en meestal eet ik er alleen paar augurken bij.
Tuesday, February 6, 2024
Rag doll cats
Friday, February 2, 2024
Nog meer jasjes voor de warmwaterzak
Na het haken van twee hoezen voor een warmwaterzak smaakte het nog steeds naar meer...
Ik had een leuke foto op internet gezien van twee zwarte katten en daar wilde ik iets mee!