Als laatste recept wil ik rookworst eens in het zonnetje zeten.
Zelf hou ik niet van stamppot, maar partner is er gek op en maakt hem ook zelf in zijn gewenste hoeveelheden.Er liggen nog 6 porties in de vriezer, heel makkelijk, rukje rookworst erbij, en een restje jus dat ook altijd wel in de vriezer ligt en klaar.
Voor mezelf bak ik plakjes met wat ketjap en gooi er een paar eieren bij.
Als er dan nog worst over is bak ik dat in kleinere stukjes de dag erna en gooi ze over een witlof-augurk salade.
Augurk, zilveruitjes, bleekselderij, komkommer, gekookt ei, gare en dan gekoelde rookworst allemaal in gelijke stukjes snijden en met een dressing van mayo en flink wat mosterd doorroeren en uurtje in de koelkast.
Je kan natuurlijk een van de ingrediënten weglaten of vervangen met je eigen idee of toevoegen bv wat gemengde salade , maar tomaat zou ik niet doen dat smaakte minder lekker vond ik.
Ben benieuwd wat de andere weer voor lekkers hebben gemaakt.
En wat de volgende uitdaging zal zijn
Oh dat is wat voor (mijn) Peter.😂 Ik ben niet een echte rookworst fan, maar peter kun je er 's nachts voor wakker maken. Denk ik. nog nooit geprobeerd, hoor...
ReplyDeleteRookworst vind ik in de winter wel lekker bij stamppot.
ReplyDeleteIk eet alleen nog de Veluwse rookworst, al dat nep gedoe, daar hou ik echt niet van. Maar ben gek op rookworst, Jammer dat et straks niet meer mag.
ReplyDeleteIk ben niet heel gek op rookworst, maar de variant met witlof trekt mij wel. Proberen. Groet, Dientje
ReplyDeleteRookworst? Heerlijk, lust ik altijd wel....
ReplyDeleteHeerlijk, rookworst! Wij aten deze week nog andijviestamppot. Meestal nemen we dan even een "stukje om te proeven", als echtgenoot de worst warm heeft en net gesneden. Dát is het lekkerste stukje rookworst ;-)
ReplyDeleteAlleen al bij het woord rookworst loopt het water mij in de mond…..,maar ik verdraag helaas niks meer wat gerookt is.Maak natuurlijk voor mijn man wel maaltijd waar het bij smaakt want als die er aan begint weet hij niet van ophouden.Jou variaties sla ik op want hij lust alles.Bedankt voor het delen😀
ReplyDeleteGer van hoorndesovervloeds3.blogspot.com
Ja, in de winter komt er bij ons rookworst op tafel bij een stamppot hoor!
ReplyDeleteVoor ons alleen vegetarische worst, maar dat haalt het niet bij de 'echte' (zoals ik me dat tenminste herinner van vroeger 47 jaar geleden😊).
ReplyDeleteDat bord met de roze ruitjes vind ik mooi!
Ik doe ook wel wat met rookworst maar neem wel altijd slagersrookworst. Onze dochter werd ooit rondgeleid in een fabriek waar rookworst werd gemaakt en sinds die tijd hoef ik beslist geen fabrieksrookworst meer.
ReplyDeleteO, ik vind rookworst heerlijk. Ik koop hem regelmatig bij een andere slager als we daar lang lopen of fietsen. ( vreemde hobby). 🙂
ReplyDelete