Pages

Te koop

Friday, December 19, 2025

Bami van de Chinees

Zo af en toe halen wij iets bij de Chinees, meestal als we een keertje gemakkelijk willen eten.
Bami is dan bij ons favoriet, liefst met Foe Yong Hai en een enkele keer met kipsaté erbij.
Soms blijft er wat saus over en dan kook ik zelf wel eens wat mie, maar dat krijg ik nooit zo lekker als die van de Chinees. Het is veel plakkeriger en de smaak is ... nou... niks...


Ik ben eens gaan zoeken op internet en daar las ik o.a. dat er ook wel i.p.v. mie tagliatelle wordt gebruikt. Die is wat breder dan de gewone mienestjes.


En zo kwam ik erachter dat de bami van de Chinees in kippenbouillon wordt gekookt en daarna ook nog gewokt op hele hoge temperatuur met pindaolie (arachideolie). 
Natuurlijk vergezelt met wat stukjes ham, prei en ei. Maar het gaat me vooral om de niet plakkerige deegwaar.

Intussen heb ik e.e.a. uitgeprobeerd en het idee van de tagliatelle weer laten varen.
Maar het koken in bouillon doet wonderen en het afwokken ook.

En... hebben jullie misschien nog tips om een lekkere bami-deegwaar te krijgen?

13 comments:

  1. O dat is dus het geheim!!! wij eten af en toe ook van de Chinees, maar dan nasi en ja ook Foe Yong Hai, is onze favoriet, maar ook Tjap Tjoi gaat er hier goed in.
    Is het weekmenu van onze Chinees: Nasi+ allebei en dat is zgn eenpersoons maar is ruim voldoende voor 2. heerlijk!

    ReplyDelete
  2. Klinkt goed deze manier van komen en wokken. Ga ik ook eens proberen , ik maak Bami
    meestal zelf . Maar van de Chinees is ook niet te versmaden.
    Onze chinees heeft ook leuke menuetjes kon ik met mijn man 2 Dagen van eten .maar nu gebeurt dat alleen als de kinderen er ziin ,
    Wil hebben een hele goede chinees, zegt mijn indonesische schoonzus !

    ReplyDelete
  3. Zelf maak ik bami ook altijd met tagliatelle. Die kook ik 8 minuten met wat zout in water en dan afgieten en door de groenten (veel) roeren.
    Zal het ook eens met een bouillonblokje proberen.
    Tja, de chinees heeft natuurlijk een speciaal recept met smaakmakers.
    Die kennen wij niet want dat is geheim.

    ReplyDelete
  4. Dat is lang geleden dat ik bami at. We hadden geen chinees in de buurt. En hier in Deventer ook niet. Wel een Indonesisch restaurant en daar haal ik wel eens wat. Geen chinees maar indonesisch eten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Deventer heb je aan de Holterweg de Gouden Draak. Een aanrader.

      Groetjes, Willeke van Annelein Design

      Delete
  5. Haha, ik heb wel eens (ba)mie gekocht in plaats van tagliatelle :-D

    ReplyDelete
  6. Wij kopen hetzelfde bakje bami voor 2 personen bij onze Chinees maar kijgen er dan ook nog eens een stokje saté bij, heerlijk. Heb je die grote dozen van Honig mie nestjes fijn en grof weleens geprobeerd, daar maak ik bamie mee. Veel groenten, bami of nasigroentenpakket.

    ReplyDelete
  7. Bij de keuringsdienst van waarden heb ik eens gezien dat de tagliatelle die in nederland verkocht wordt dezelfde samenstelling heeft als de bami, maar je betaald er veel meer voor. Kortom je wordt gewoon belazerd.

    Ik maak m'n bami altijd zelf.
    Plakkerigheid komt vaak ook door te lang koken.

    ReplyDelete
  8. Ik heb het wel eens geprobeerd met het in bouillon koken ook maar vond het net niet lekker genoeg. Dus doe het niet meer en haal het lekker, met babi pangang en foe yong hai.

    ReplyDelete
  9. Je kookt “bami" (noedels) en bakt die vervolgens tot "bami goreng" (gebakken noedels).
    Ik gebruik meestal van het merk:Samasaya fijne eiernoedels(ah)
    Kook de noedels gedurende 6 min.In pan ruim kokend water en roer af en toe door.
    Giet af in vergiet,spoel meteen af met koud water en laat kort uitlekken,noedels zijn nu klaar om te roerbakken en toe te voegen aan gewokte groenten,vlees,vis etc.
    Zo is nasi gekookte rijst en nasi goreng gebakken rijst
    Plakken doet het bij mij nooit op deze manier.

    ReplyDelete
  10. Het is vooral heel makkelijk om iets op te halen bij de Chinees.
    En op z'n tijd ook lekker.
    Zelf maken we regelmatig lekker roerbak recepten, vaak met rijst.
    Ik kook bijna nooit meer een bouillon blokje, ik heb hoge bloeddruk en probeer zo weinig mogelijk zout toe te voegen.
    Ik gebruik wel heel veel andere kruiden/smaakmakers.

    ReplyDelete
  11. Heel af en toe laten we iets bezorgen. En daar genieten we echt van. Wat over is gaat in de vriezer en wordt een volgende keer opgebakken. Heerlijk. Maar mijn man maakt ook heerlijke bami en nassi.

    ReplyDelete
  12. Mijn man is Indisch en die kijkt wel eens op het YouTube kanaal van Jop van der Bijl, hij maakt echt gerechten zoals de Chinees het maakt,
    groetjes,
    Ansx

    ReplyDelete